The Fun Tunes

  Het Boggeter Jeugdorkest

Frequently Asked Questions

Hier worden veel gestelde vragen beantwoord. Als hierna nog iets niet duidelijk mocht zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Waar en wanneer repeteren jullie?

Wij repeteren op zaterdag van 15:30 tot 17.00 in 'De Steen' in Bocholt.

Ik bespeel nog geen instrument. Kan ik er een leren?

Natuurlijk! In samenwerking met het NIKO heeft de harmonie een notenleerklas opgericht. Hier leer je noten lezen en tijdens die opleiding kan je ook met een instrument beginnen. (Meer info over het NIKO kan je vinden via 'links')

Welke instrumenten zijn er welkom in jullie jeugdorkest?

In principe mag elk instrument meedoen, maar een doedelzak bv. kunnen we moeilijk in ons ensemble passen. Koper- en houtblazers, slagwerkers, (bas)gitaristen, pianisten, strijkers... zijn allemaal welkom.

Ga gerust ook eens kijken op de pagina 'de instrumenten'. Daar kan je via de links informatie vinden over de verschillende instrumenten. Ook staat er bij elk instrument een YouTube filmpje als voorbeeld.

Moet ik goed kunnen spelen om bij het jeugdorkest te komen?

Om bij ons te kunnen meespelen heb je best al een paar jaar notenleer achter de rug, zodat je de basis al kent en (bijna) alle noten kan meespelen. Verder is ook een jaar of 2 instrumentervaring aangeraden. Wij proberen een gevarieerd repertoire samen te stellen met gemakkelijke nummers voor de beginners en wat moeilijkere stukken voor onze meer ervaren muzikanten.

Hoeveel vragen jullie voor een optreden?

Wij vragen een gratis drankje voor onze muzikanten en begeleiders en een vrijwillige bijdrage aan onze groepskas.

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.